Murrelektronik

Food & Beverage en verpakken:

Oplossingen voor de energieverzorging

Energie is in de voedingsmiddelenindustrie nodig voor de meest uiteenlopende gebieden. Regelrechte kostenposten zijn hier koelprocessen (koel- en vriesinstallaties), transport-, afvul- en energieverslindende machines in de productie. Volgens recente studies zijn de energiekosten in de producerende industrie een derde van de totale operationele kosten.

DE EISEN

 • Reductie van het energieverbruik
 • Redundante stroomvoorziening
 • Bufferen korte onderbrekingen in de netspanning
 • Intelligente distributie
 • Intelligent afschakelen van machine-onderdelen
 • Storingsvrije werking

Nieuwe en vooral eenvoudige oplossingen voor het verminderen van het energieverbruik zijn van harte welkom om onder de kosten druk in de markt te kunnen blijven bestaan. Murrelektronik producten kunnen daaraan bijdragen!

 • Hoog efficiënte voedingen met een rendement van minimaal 95% voor een maximale efficiëntie.
 • LED-technologie in signaalzuilen in plaats van gloeilampen voor een 70% lager energieverbruik
 • MICO+ output kanalen kunnen worden uitgeschakeld via een stuuringang wanneer machine-delen niet nodig zijn. Hierdoor worden alleen de verbruikers van energie voorzien die het ook echt nodig hebben. Dit bespaart energie, zorgt voor minder verlies, verlengt de levensduur en productiviteit. Als een uitgeschakeld onderdeel van de machine weer nodig is, kan met MICO+ snel weer worden geactiveerd.
 • Modules zoals MVK Metall PROFIenergy schakelen led’s en actuator uitgangen uit wanneer deze niet nodig zijn, zoals tijdens pauzes. Hierdoor hoeft het systeem niet opnieuw worden opgestart, maar wordt ook geen onnodige energie verbruikt.
 • Ventielstekkers en passieve verdelers met vermogensreductie zorgen voor een energiebesparing van 60 tot 80% tijdens “houdt bedrijf”

Om het risico van een defecte voeding van te voren reeds uit te sluiten biedt Murrelektronik redundante voeding oplossingen. Afgestemde buffersystemen overbruggen bovendien kortstondige spanningonderbrekingen en ingeval van een langdurige onderbreking een gecontroleerde afschakeling van de installatie.

Murrelektronik biedt optimaal op elkaar afgestemde producten voor alle gebieden. Bewezen, zuinig en duurzame oplossingen voor 24VDC en 48VDC voedingssystemen, buffering en distributie - Echt power management niveau.

Product Nieuws

Emparro67 Hybrid: Een nieuwe dimensie in decentraal voeden

De innovatieve schakelende netvoeding Emparro67 Hybrid van Murrelektronik is een multitalent die...  meer

Product Nieuws

MICO PRO: Maximale modulaire opbouw van de stroombewaking

Mico Pro is het nieuwe en innovatieve stroombewakingssysteem van Murrelektronik. Dankzij de...  meer

Product Nieuws

MVP12 Steel: 100 procent schoon

Componenten in machines en installaties binnen de levensmiddelenindustrie moeten eenvoudig...  meer