Murrelektronik

Food & Beverage en verpakken:

Oplossingen in hygiënisch design

Wanneer het gaat om hygiëne, reiniging of bescherming tegen corrosie, worden binnen de levensmiddelenindustrie geen compromissen gemaakt. Vuil moet gemakkelijk verwijderd kunnen worden en mag zich niet vastzetten. De eisen die aan machines en apparatuur op het gebied van hygiëne en bestendigheid worden gesteld nemen voortdurend toe.

DE EISEN

  • Naleven van wettelijke voorschriften
  • Naleven van richtlijnen
  • Resistentie tegen reinigingsmiddelen
  • Het gebruik van goedgekeurde materialen
  • Duurzaam dicht

Internationale wettelijke eisen en nieuwe richtlijnen van organisaties zoals EHEDG en FDA vragen evenals internationale normen hoge eisen. Het gebruik van kunststoffen in de voedingsmiddelenindustrie is bij de verordeningen (EG) nr. 1935/2004 en 10/2011 en de FDA (CRF 170 ff) eenduidig vastgelegd.

Deze eisen hebben niet alleen invloed op de toegestane materialen, maar ook op de installatietijd - vooral wat betreft het monteren van sensor-actuator kabels binnen het Food proces. De passieve RVS verdeler van Murrelektronik biedt hier een efficiënte oplossing omdat het aantal kabels dat moet worden aangebracht significant wordt gereduceerd.

De roestvrij stalen verdeler uit de MVP12 Steel serie is in combinatie met de connector familie M12 Steel geschikt voor gebruik in het product- en spray gebied volgens DIN EN 1672-2 / DIN EN ISO. En houden dankzij de IP69K bescherming ook op lange termijn stand bij het hoge druk reinigen.

Voor toepassingen zonder hoge druk reiniging zijn er connectoren met grijze buitenmantel, hierdoor wordt vuil goed zichtbaar.

Naast de standaard O-ringen bieden de connectoren voor het food&beverage-bereik een innovatieve profieldichting, die bijvoorbeeld bij agressieve schuimende schoonmaakmiddelen extra bescherming biedt.

Product Nieuws

MVP12 Steel: 100 procent schoon

Componenten in machines en installaties binnen de levensmiddelenindustrie moeten eenvoudig...  meer