Murrelektronik

U bent hier: Murrelektronik – stay connected / Industrieën / Food & Beverage and Packaging / Procesbetrouwbaarheid en onderhoud

Food & Beverage en verpakken:

Oplossingen voor procesbetrouwbaarheid en onderhoud

De beschikbaarheid van machines binnen de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie is prioriteit nummer één. Lange stilstandtijden voor machine omstellen of zelfs een machine storing moet in ieder geval worden vermeden, want ze betekenen onmiddellijk geldverlies!

DE EISEN

  • Hoge productiviteit
  • Optimalisatie van insteltijden
  • Hoge betrouwbaarheid van het proces
  • Vroegtijdige waarschuwing functies in geval van afwijkingen
  • Het minimaliseren van downtime
  • Naleving van de kwaliteitsnormen

De modulaire medium koppeling Modlink Vario is een ideaal voorbeeld van insteltijden zo kort mogelijk houden. Met deze koppeling kunnen media zoals lucht, hydrauliek en elektrische-aansluitingen tijdens het bedrijf worden gekoppeld en ontkoppeld zonder druipen.

Murrelektronik producten bieden u de mogelijkheid om onder bedrijf te reageren op onregelmatigheden, voordat er iets gebeurt. De intelligente stroomverdeling MICO gesignaleerd bijvoorbeeld wanneer een belastingsstroom 90% van de ingestelde nominale waarde overschrijdt. Emparro 3phase 40A bezit een preventieve diagnostische functie die een melding geeft afhankelijk van de belasting van de voeding als het juiste moment aangebroken is voor vervanging. Zo kan het vermogen van een voeding optimaal benut worden zonder dat het risico op uitval toeneemt.

Om het risico en de impact van een machine stilstand door stroomstoring voortijdig te minimaliseren, biedt Murrelektronik redundante voeding oplossingen. Onderling afgestemde buffersystemen overbruggen bovendien kortstondige spanningonderbrekingen en ingeval van een langdurige onderbreking een gecontroleerde afschakeling van de installatie.

Komt het ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een keer tot een machinestilstand, dan kan dit binnen het food proces direct gevaar opleveren voor de kwaliteit van het product dat gemaakt wordt en bestaat de kans dat de complete charge moet worden weggegooid. Op het gebied van verpakkingen betekent stilstand dat de hoge cyclustijden niet gehaald kunnen worden. Dit leidt tot verdere problemen in de toeleveringsketen aan de eindklant.

Dus als een fout optreedt dan is het zaak dat een korte reactietijd wordt gehaald. Langdurig fout zoeken mag niet aan de orde zijn. Murrelektronik biedt verschillende benaderingen voor een snelle en efficiënte diagnose en het oplossen van problemen. Het motto: Fout vinden in plaats van zoeken!

Murrelektronik producten, of ze nu onderdeel uitmaken van de stroomverzorging of de automatiseringstechnologie, worden continu voorzien van diagnostische functionaliteit die helpen om het oplossen van problemen eenvoudig te maken. Zoals bijvoorbeeld bij I/O-systemen waar een LED op de I/O-steekplaats aangeeft of er een storing is, daarnaast volgt een gedetailleerde error overdracht via de veldbus naar de PLC. Voedingen en stroomverdelers (MICO) sturen via alarmcontacten diagnostische berichten aan de besturing.

Nog een stap verder, gaan de nieuwe diagnostische tools vanuit oogpunt Industrie 4.0, die onregelmatigheden tonen zoals verhoogd stroomverbruik of onderschrijding van de ingestelde spanning en de virtuele werkelijkheid tonen via een telefoon of tablet.

Product Nieuws

Modlink Vario Square - Eén enkele handgreep is voldoende

Het met elkaar verbinden van verschillende machineonderdelen kan nu heel gemakkelijk – met Modlink...  meer

Product Nieuws

Noodstop- en resetknoppen: plug-and-play

Nieuw: veiligheid met één klik. De noodstop- en resetknoppen van Murrelektronik laten zich met...  meer

Product Nieuws

MVP12 Steel: 100 procent schoon

Componenten in machines en installaties binnen de levensmiddelenindustrie moeten eenvoudig...  meer