Murrelektronik

Logistiek

apr 04, 2016

Het aantal veilige uitgangen significant verhogen

Veiligheidstechnologie is een belangrijk onderdeel binnen de industriële automatiseringstechniek. Optimale bescherming voor mens en machine heeft de hoogste prioriteit. Met een gecombineerde oplossing van het modulaire veldbussysteem Cube67 en de robuuste veldbusmodule MVK Metall Safety worden het aantal veilige uitgangen op de machine beduidend hoger. Dit bespaart - omdat veiligheidsrelais vervallen, plaats in de schakelkast - door het decentrale machineconcept installatie- en enigneeringstijd.

Als in een machine of installatie een noodsituatie voordoet - bijvoorbeeld omdat een hek wordt geopend of een lichtscherm wordt onderbroken - dan moeten uitgangen direct afgeschakeld worden. Een eenvoudige manier om veilige uitgangen te creëren is een combinatie van K3-veldbusmodules en veiligheidsrelais. Voor kleine installaties met basis functionaliteit is dit een prima oplossing.


Wie echter een installatie oplossing op basis van Cube67 realiseert, die tevens moet voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, dan is de combinatie van de veilige veldbusmodule MVK Metall Safety en de Cube67-K3-Modules een perfecte oplossing. Met de veilige uitgangen van de MVK Metall Safety worden – via een PROFINET/PROFIsafe-Controller –  tot 12 veilige uitgangen op de K3-module gecreëerd en zijn opgedeeld in twee veiligheidscircuits met elk drie dubbel bezetbare steekplaatsen. Het aantal beschikbare veilige uitgangen neemt toe met een veelvoud - een eenvoudige, maar effectieve manier om uw machine en installatie een voorsprong te geven ten opzichte van uw concurrenten.