Murrelektronik

Logistiek

apr 04, 2016

Noodstop- en resetknoppen: plug-and-play

Nieuw: veiligheid met één klik. De noodstop- en resetknoppen van Murrelektronik laten zich met voorgeconfectioneerde M12-aansluiting snel en gemakkelijk integreren in machines en installaties. Plug-and-play. Dat voorkomt aansluitfouten en bespaart tijd.

Veiligheid voor talloze applicaties
De nieuwe noodstop- en resetknoppen van Murrelektronik zijn geschikt voor de meest uiteenlopende applicaties. Ze zijn goed te gebruiken voor zowel oplossingen met basisfunctionaliteit, zoals een transportband starten en stoppen, als high-end toepassingen, zoals geïntegreerde veiligheidscircuits. En ze zijn bij uitstek geschikt voor installaties met bedieningsknoppen op decentrale locaties, zoals bij veiligheidshekken of werkstations.

Eenvoudig, snel en foutloos
De noodstop- en resetknoppen laten zich eenvoudig, snel en veilig in slechts drie stappen integreren in de installatie, dankzij de voorgeconfectioneerde M12-aansluitkabels:

  1. metalen clip vastschroeven;
  2. behuizing opklikken;
  3. M12-connector aansluiten.

Dit levert niet alleen een forse tijdsbesparing op, maar voorkomt ook de kans op aansluitfouten. De bedienings- en signaleringsknoppen zijn daarmee een plug-and-play veiligheidsoplossing voor veel verschillende machines en installaties.

Drie uitvoeringen
Er zijn drie varianten. Er is er een met een compacte bouwbreedte van 42 mm, die bijzonder geschikt is voor directe montage op standaard aluminium profielen. Een bredere 72 mm-variant is ook be-schikbaar met verlichting en met een beschermende kraag die het onbedoeld indrukken van de knop voorkomt.