Murrelektronik

Logistiek

sep 28, 2016

Eenvoudig toegang

Bij Modlink MSDD kunnen energie en data via een enkelvoudig frame worden aangesloten.

Met de service-interfaces Modlink MSDD van Murrelektronik krijgt u op eenvoudige wijze toegang tot uw besturing wanneer u onverwacht een diagnose- of een servicehandeling moet uitvoeren. Het grote voordeel hierbij is dat u de schakelkast hiervoor niet hoeft te openen en dat de componenten hierin blijven functioneren binnen de voorgenomen beschermingsgraad. U voldoet hierdoor altijd aan de veiligheidsvoorschriften voor de werking van elektrische installaties.

Het modulaire systeem van Modlink MSDD is gebaseerd op uniforme frames (enkele en dubbele), waarin verschillende inserts worden gestoken. Op deze manier zijn er maar liefst 100.000 verschillende combinaties mogelijk.

Flexibel aan te passen voor internationaal gebruik.

Belangrijke informatie voor de installateur: de inbouwmaten zijn altijd gelijk. Dat is een groot voordeel voor bedrijven die naar het buitenland exporteren: zij kunnen zich flexibel aanpassen aan de in het betreffende land gebruikelijke systeem zonder dat ze de behuizing daarbij telkens hoeven te vervangen. Het is voldoende de passende WCD insert van het betreffende land te installeren. Modlink MSDD is een betrouwbare oplossing die zich in de praktijk heeft bewezen en tot in de kleinste details is uitgewerkt.

Compacte oplossing voor veilige communicatie.

Bijzonder handig zijn applicaties waarbij in een enkelvoudig frame nog ruimte is voor een contactdoos en een data insert – een heel compacte oplossing. Daarbij is het van groot belang dat er een schermplaatje is gemonteerd voor de EMC-beveiliging, waardoor storingen direct worden afgevoerd. Dat houdt de negatieve elektromagnetische invloed op de gegevenskwaliteit zo laag mogelijk, wat een bepalende factor is voor veilige communicatie.

Uniek in zijn soort

Bij industriële toepassingen moeten contactdozen tot 20A, conform de norm, beveiligd worden  met een aardlekschakelaars (RCD). In de Modlink MSDD kan daarom een algemeen verkrijgbare 2-polige beveiliging geïntegreerd worden. Na een storing kan de beveiliging eenvoudig worden gereset. Voor datacommunicatie, kan de insert, afhankelijk van de specifieke eisen, worden uitgerust met USB-A of RJ45 connector. Dit resulteert in een volledige programmeeraansluiting met beveiligde spanningsvoorziening. Zo’n oplossing is uniek op de markt.

Voor internationale toepassingen zijn toelatingen belangrijk. De service-interfaces Modlink MSDD met de voor een schakelkast bekende dubbelbaard sluiting zijn gecertificeerd door UL volgens cURus. De toelating van de inserts is een zogenaamde constructie toelating, nieuwe inserts zijn automatisch cURus toegelaten.