Murrelektronik

Pers vrijgave

feb 22, 2018

MASI20: Signalen op bijzonder economische wijze verbinden met de besturing

De installatieoplossing MASI, het AS-interfacesysteem van Murrelektronik, maakt eenvoudige en voordelige verbinding van I/O-signalen met het bovenliggende besturingssysteem mogelijk. MASI levert zeer flexibele installatieconcepten voor in de schakelkast en in het veld zonder daarbij gebonden te zijn aan een starre topologie.

Murrelektronik presenteert een nieuwe en bijzonder compacte generatie MASI20-schakelkastmodules met een innovatief nieuw design en een uitstekende kosten-batenverhouding: hiermee worden signalen op uitermate voordelige wijze met de besturing verbonden.

De MASI20-schakelkastmodules hebben een breedte van slechts 19mm, dit bespaart ruimte in de schakelkast. Ze zijn geoptimaliseerd voor gebruik in klemmenkasten met een diepte van 120mm. De aansluitingen (push-in-klemmen) bevinden zich aan de voorzijde en zijn daarom gemakkelijk toegankelijk. Bij deze aansluitklemmen kunnen 3-draads sensoren in één keer worden aangesloten dit bespaart extra klemmen in de schakelkast.

Zowel de AS-interface als ook de AUX-Power zijn intern gebrugd. Wanneer een module wordt verwijderd, vindt er geen onderbreking plaats. De uitvoeringen met een halfgeleideruitgang zijn geschikt voor passief veilige oplossingen tot ‘Performance Level d’ (K3-functionaliteit). De verlichte cijferweergave zorgt voor een duidelijke I/O-diagnose.