uKonn-X | Murrelektronik
The digital solution for seamless electrical installation technology
Scroll

uKonn-X is het eerste naadloze, digitaal en visueel ondersteunde systeem met bidirectionele communicatie tussen ontwerp, ontwikkeling, montage en inbedrijfstelling. De klassieke bedrading van machines via schakelkasten en klemmenstroken is achterhaald. Decentralisatie kan aanzienlijke efficiëntievoordelen opleveren. Wij verbinden de fysieke wereld met de digitale wereld. Het doel is de holistische optimalisatie van de elektrische installatietechniek - van planning tot inbedrijfstelling en  onderhoud.

Om dit doel te bereiken, hebben we uKonn-X ontwikkeld. uKonn-X is een systeem dat alle interfaces met elektrische automatiseringstechnologieproducten als een digitale oplossing aanpakt. De focus van onze digitale oplossing is de naadloze aansluiting van alle deelnemers - mens en product - gedurende het gehele productontwikkelingsproces. In de eerste uitbreidingsfase werkt uKonn-X als volgt:

Stap voor stap

Stap 1 met uKonn-X: Scan de connector

Scannen

Met uKonn-X gebruikt de engineer een mobiele scanner om een machine-leesbare code te lezen die aan de connector van Murrelektronik is bevestigd.

Door de bovengenoemde codes te scannen, herkent uKonn-X de insteekpunten die in het schakelschema zijn voorzien.

Stap 2 met uKonn-X: Sluit de connector aan op de module

Aansluiting

uKonn-X toont op een touch display de beoogde verbindingen tussen de respectievelijke aansluitpunten binnen het digitale schakelschema en het 3D-model van de machine. Op de betreffende veldbusmodules geven LED's bovendien de poort aan die voor de betreffende steekverbinding is bestemd.

Stap 3 met uKonn-X: Becommentariseren en bevestigen

Reactie en bevestiging

Zodra de connector correct is aangesloten, wordt de correcte aansluiting via uKonn-X direct op het touch display bevestigd en wordt tegelijkertijd de automatische documentatie geactiveerd. Als er wijzigingen in de installatie nodig zijn, kunnen deze via de geïntegreerde functie eenvoudig digitaal worden genoteerd, gecorrigeerd en aan de ontwerpafdeling worden doorgegeven.

Waarom uKonn-X?

Documentatie

Papierwerk behoort tot het verleden. Dankzij het opgeslagen montageplan worden de individuele werkvoortgang en eventuele wijzigingen centraal in de cloud opgeslagen. Zo kan relevante informatie door alle betrokkenen naadloos en real time worden opgevraagd. Bovendien kunnen hieruit waardevolle procesgegevens worden afgeleid voor het optimaliseren van zowel de installatie als de technische planning. Dit leidt tot maximale transparantie, netwerken en efficiëntie in het team.

Vereenvoudigen

Dankzij machinespecifieke visuele stap-voor-stap instructies kan personeel flexibel worden ingezet en kunnen wachttijden worden verkort. Teams werken efficiënter en knelpunten kunnen gemakkelijker worden opgevangen. De eenvoud en het interactieve ontwerp verhogen bovendien de tevredenheid van het personeel en verminderen de opleidingsinspanningen.

Kwaliteitsverbetering

Consequent de best mogelijke kwaliteit leveren betekent dat elk detail telt. Zelfs kleine, onopzettelijke fouten kunnen leiden tot veel moeite en kosten om te corrigeren. Daarom vertrouwen we op instructies die zijn gebaseerd op de behoeften en bieden we medewerkers intuïtieve ondersteuning.  uKonn-X voorkomt consequent installatiefouten en realiseert potentiële besparingen.

Stroomlijnen

Besteed jij veel van montagetijd aan het zoeken naar de juiste connectoren en het controleren of de aansluitingen correct zijn? Digitalisering van werkmaterialen vermindert de zoekinspanning dankzij duidelijke identificatie. Door de geïntegreerde controle van elke werkstap is tijdrovende hercontrole overbodig.

Kenmerken

Stapsgewijze visualisaties

Gebruikers krijgen de huidige installatiestap te zien om de elektrische installatie te vereenvoudigen. Zodra een connector is geïdentificeerd, worden aanvullende installatie-instructies weergegeven. Dit voorkomt verwarring en vergissingen.

Unieke identificatie

Componenten die tijdens de elektrische installatie worden gebruikt, kunnen desgewenst worden gemarkeerd met machinaal leesbare codes. Dit maakt unieke identificatie met behulp van een mobiel apparaat (scanner, smartphone of vergelijkbaar) mogelijk.

Ondersteuning op basis van behoeften

uKonn-X helpt de gebruiker bij de installatie door de nodige informatie te verstrekken.

Checklists voor montageplannen

Het gehele elektrische installatieproces wordt duidelijk weergegeven in de applicatie. Dit maakt het mogelijk de voortgang van de werkzaamheden real time te bekijken en de installatie stap voor stap te verwerken.

Digitale documentatie

Wijzigingen kunnen direct in het systeem worden ingevoerd en goedgekeurd en worden vervolgens opgeslagen in de database - papierloos.

Taakspecifieke weergaveformaten

Met uKonn-X kunnen CAD-bestanden, topologieën en schakelschema's worden geïmporteerd.

Naadloze communicatie

Als er wijzigingen aan de elektrische installatie moeten worden aangebracht, kan de operator deze via een geïntegreerde functie digitaal doorgeven aan de ontwerpafdeling. Dit ondersteunt al in de installatiefase de ontwikkeling, verbetert het machineontwerp en zorgt tegelijkertijd voor een nauwkeurige documentatie.

Afdelings- en procesoverschrijdend

De stappen van het gehele productontwikkelingsproces sluiten naadloos en soepel op elkaar aan. Wijs individuele gebruikersrollen en autorisaties toe om medewerkers precies die informatie te geven die voor hen relevant is. Faciliteer cross-functionele uitwisseling en verhoog de transparantie in jouw bedrijf.

Mobiel en integraal

uKonn-X kan worden gebruikt op verschillende eindapparaten en ondersteunt de integratie van scanners, externe testapparaten en smartphones.

Componenten

Software

De uKonn-X software is een interactieve toepassing die individuele montagestappen visualiseert - precies waar ze nodig zijn.

Compatibel met: Tablet, laptop, PC, mobiele apparaten

Hardware

uKonn-X communiceert met externe hardware zoals mobiele scanners. Dit maakt een duidelijke en unieke identificatie van relevante connectoren en modules mogelijk.

Procesdata

Krijg overzicht met duidelijk voorbereide procesgegevens voor het vaststellen van opleidingsbehoeften, optimalisatiemogelijkheden en wijzigingen aan uw machine

Maak nu een afspraak!

Zijn verbindingen net zo belangrijk voor jou als voor ons? Laten we dan eens praten. Vul het formulier in, dan gaan we aan de slag.

 
Vul het antwoord in van de rekensom.
captcha
* Verplicht veld
Newsletter
Always up to date!
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...