Het compacte modulaire IO-systeem - Cube67 | Murrelektronik

Decentraal, flexibel en modulair

Cube67

Het compacte modulaire IO-systeem

Cube is een modulair veldbussysteem voor perfecte decentrale installatieconcepten. Dankzij de flexibiliteit kan de optimale oplossing voor iedere toepassing worden gecreëerd - van IP20 tot IP69K-bescherming.

De kenmerken van Cube zijn: hoge functionaliteit, stekkerbare aansluitingen, het robuuste en compacte ontwerp, ingegoten modules en multifunctionele in- en uitgangen. De modules worden dichtbij de sensoren en actuatoren gemonteerd. Eén hybride kabel regelt de verbinding tussen I/O modules en busnode en transporteert zowel data als voeding. Uitgebreide diagnose functies zorgen voor transparantie. Het aantal klemmen in de schakelkast wordt aanzienlijk minder door te decentraliseren, waardoor ruimte ontstaat.

Cube67 oplossingen bieden het maximale kosten-bateneffect in elke fase van de levenscyclus van een machine: in het eenvoudige ontwerp, in de snelle installatie van de machine, in de foutloze inbedrijfstelling en door de hoge systeembeschikbaarheid voor een productieve werking.

De hoogtepunten van Cube67:

 • Klantgerichte installatieconcepten, optimaal aangepaste oplossing voor de toepassing
 • Uitstekende kosten-batenverhouding door minder inspanning voor planning en installatie

 • Extreme flexibiliteit dankzij multifunctionele poorten en een breed scala aan functiemodules (IO-Link, RS485/MOVIMOT®...)

 • Systeemonafhankelijkheid door "veldbus wissel zonder systeemwissel", voor alle gangbare veldbussystemen wereldwijd

 • Maximale transparantie door nauwkeurige en gedetailleerde diagnosemogelijkheden

Cube67 brochure als PDF    Cube67 in de online shop

Decentralisatie op zijn best

Busnode

De busnode is de centrale interface van het Cube systeem naar de PLC. Het voorziet het systeem inclusief alle aangesloten sensoren en actuatoren van power en bewaakt de stromen met een intelligente laststroomregeling (Mico).

Wijzig het protocol niet het systeem

Het installatieconcept blijft hetzelfde, ongeacht de PLC en het protocol. Verwissel eenvoudigweg de veldbus voor het gekozen protocol. Murrelektronik biedt busnodes voor alle gangbare veldbussystemen.

Systeemkabel

Een systeemkabel verbindt de modules met de busnodes en transporteert zowel data als voeding- dit vermindert de installatie-inspanning.

Cube IO-modules

De grote verscheidenheid aan modules, bestaande uit digitale, analoge en seriële modules, maakt de meest flexibele en efficiënte installaties in het veld mogelijk.

Cube20

Met Cube20 worden IO-signalen van subverdelers en klemmenkasten (IP20) op een decentrale manier economisch geïntegreerd in de Cube installatie

Een systeem van begin tot eind

Het Cube systeem combineert de schakelkastinstallatie (IP20) met de veldinstallatie (IP67) op een eenvoudige manier.

Cube67

Cube67 is een decentraal en modulair uitbreidbaar veldbus I/O-systeem voor gebruik buiten de schakelkast (IP67). Het maakt klantgerichte installatieconcepten mogelijk, optimaal aangepast aan de klantspecifieke toepassing. Een systeemkabel verbindt de modules met de busnode  transporteert zowel data als voeding.

 • Korte inbedrijfstellingstijd door automatische module adressering

 • Simpel het systeem uitbreiden zonder aparte beveiliging door intelligente stroombewaking (Mico) in de busnode (60 meter)

 • Volledig ingegoten, compacte en robuuste modules in beschermingsklasse IP67 voor montage dichtbij het proces, waardoor wordt bespaard op klemmenkasten.

 • Modules beschikbaar voor beschermingsklasse IP69K in hygiënische uitvoering (voor de levensmiddelenindustrie)

 • Stekkerbare verbindingen voorkomen aansluitfouten en maken een snelle installatie mogelijk

Cube20

Cube20 is een modulair veldbus I/O-systeem voor in de schakelkast. Het kan alleen of in combinatie met Cube67 worden bediend. Cube20 is speciaal ontwikkeld voor moderne bedrading van de schakelkast. Doordat het gebruik van afzonderlijke componenten tot een minimum wordt beperkt scheelt dit veel kosten.

 • Compact ontwerp

 • Hoge kanaaldichtheid

 • 32 kanalen per I/O-module, tot 488 I/O-punten op slechts 90 cm

 • tot 15 modules met slechts één busnode adres

 • Gedetailleerde individuele kanaaldiagnose en transparante aansluitklemmen met LED voor eenvoudige lokalisatie van fouten

 • Onderhoudsvrije veerklemmen

 • Verschillende potentiaalgroepen door galvanische scheiding

Machine Option Management (MOM)

Systeemoplossingen, afgestemd op jouw toepassingen

Met behulp van Machine Option Management (MOM) kunnen verschillende Cube modules tijdens het gebruik via de controller worden in- of uitgeschakeld. Dit is de basis voor modulaire machineparametrisering, eenvoudige gereedschapswissels, standaardmachines met verschillende I/O-configuraties, optionele machinebevestigingen of sequentiële inbedrijfstelling. MOM vermindert de projectplanning en documentaties en biedt een unieke systeemflexibiliteit.

Typische toepassingsgebieden

Flexibiliteit is het sleutelwoord: Cube67 toepassingen zijn te vinden in de meest uiteenlopende sectoren en industrieën...
Newsletter
Always up to date!
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...