Cube67 - Typische toepassingsgebieden | Murrelektronik

Toepassingsoplossingen

Typische toepassingsgebieden

Er zijn meer dan 100 verschillende modules – vind de beste oplossing voor jou

Cube67 veldbussysteem biedt maximale flexibiliteit in de combinatie van installatieconcepten. Dankzij de grote keuze aan verschillende modules kan voor elke toepassing de optimale oplossing worden geïmplementeerd, in een breed scala aan industrieën en sectoren. De voorbeelden laten zien hoe dit er in de praktijk uit kan zien...

Montage- en verwerkingstechniek    Werktuigmachines    Logistiek    Automotive    Robotica    Food & beverage     Verpakking    Houtverwerking

Cube67 in de assemblage- en verwerkingstechniek

Met zijn flexibiliteit en compactheid is het Cube systeem perfect geschikt voor ruimtebesparende toepassingen in de assemblage- en verwerkingstechnologie. De modules worden in de directe omgeving van het proces geplaatst. Dankzij de multifunctionaliteit van de poorten en het hoge aantal kanalen (tot 32 IO's per module) worden ze specifiek geoptimaliseerd voor de vereisten van de toepassing. De systeemkabel verkleint de installatieafstanden. Cube integreert niet alleen een grote verscheidenheid aan digitale, analoge en IO-Link sensoren en actuatoren, maar ook ventiel verdeel aansluitingen economisch en effectief in de installatie. Het "Machine Option Management" (MOM) verkort de heropstarttijden bij het wisselen van gereedschappen of het ombouwen van machines en systemen.

Cube67 in werktuigmachines

De robuuste en volledig ingegoten Cube modules en alle systeemcomponenten zijn bestand tegen oliën en smeermiddelen. Ze staan dus garant voor duurzame installatieoplossingen. Zelfs ventielen met een hoog stroomverbruik tot 2 A worden zonder problemen geschakeld. Uitgebreide diagnose opties zorgen voor een maximale productiviteit.

Cub67 in de logistiek

Door de flexibele module opstelling en de multifunctionele parametreerbare poorten van de IO-modules worden klemmenkasten overbodig. Dit vermindert de installatietijd. De geïntegreerde IO-check maakt het mogelijk om delen van systemen vooraf in bedrijf te stellen. Omdat de systeembuskabel stekkerbaar is, kunnen de machinedelen voor het transport makkelijk uit elkaar worden gehaald en na de installatie snel in gebruik worden genomen. Functiemodules met RS485 en IO-Link interface maken het gebruik van RFID-sensoren of complexe sensoren ongecompliceerd. Dit maakt netwerkautomatisering mogelijk.

Cube67 in de automotive

In de autofabricage is waardecreatie nauw verbonden met het zo min mogelijk stilleggen van machines en systemen. De stekkerbare M12 poorten van het Cube System, evenals het "Machine Option Management" (MOM) en de automatische adresseringsfunctie zorgen voor een snelle in bruikname. Met de Cube67 Diagnostic Gateway zijn de meest uitgebreide diagnostische gegevens online beschikbaar in elke webbrowser, die ook via OPC-UA naar vele cloud analysetoepassingen wordt overgebracht.

Cube67 in robotica

De gereedschapswissel gebeurt in de kortst mogelijke tijd met het "Machine Option Management" (MOM). Dit vermindert de stilstandtijden en verhoogt de productie output. De systeemlijn is torsiebestendig en heeft slechts weinig ruimte nodig in de bekabeling. Het kleine ontwerp van de Cube modules, gecombineerd met hun hoge trillings- en schokbestendigheid, maakt ze de optimale keuze voor robotica-toepassingen.

Cube67 in Food & Beverage

De robuuste IP69K Cube modules in hygiënische uitvoering maken actieve installatieoplossingen tot in de voedingszone mogelijk. Dure klemmenkasten en complexe installaties worden zo bespaard. Een enkele Cube systeemkabel reduceert het kostbare parallelle leggen van afzonderlijke kabels op roestvrijstalen roosters.

Meer over Cube67 voor Food & Beverage

Cube67 in de verpakkingswereld

De "veldbus wissel zonder systeemwissel" van het Cube systeem maakt systemen en machines geschikt voor wereldwijd gebruik. Het Cube systeem verwerkt signalen met functiemodules (tellers, logica) direct in het veld en maakt zo de kortst mogelijke reactietijden mogelijk. Aandrijvingen (MOVIMOT®) worden door het systeem economisch en eenvoudig aangestuurd.

Cube67 in houtverwerking

Het Cube systeem met zijn verscheidenheid aan modules maakt oplossingen mogelijk voor zelfs de meest uitdagende toepassingen. De engineering en installatietijd kunnen op deze manier aanzienlijk worden gereduceerd.

Newsletter
Always up to date!
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...