Cube67 Diagnostic Gateway | Murrelektronik

Cube67 Diagnostic Gateway

Diagnose wordt simpel

Voordelen voor inbedrijfname engineers, onderhoud en machine operators

Het Cube veldbussysteem van Murrelektronik biedt uitgebreide diagnostische mogelijkheden. De Cube67 Diagnostic Gateway maakt plug & play toegang tot deze gegevens mogelijk via een Ethernet-interface. Deze oplossing is eenvoudig te implementeren, geeft duidelijke instructies in het geval van een fout en maakt een hoge beschikbaarheid van de machine mogelijk.

 • Inbedrijfname engineers gebruiken de Cube67 Diagnostic Gateway om de topologie van het Cube systeem te onderzoeken en installatiefouten in een vroeg stadium op te sporen.

 • Het servicepersoneel van de machine- en installatiebouwer lokaliseert fouten door de Cube67 Diagnostic Gateway tijdelijk te integreren. Het is ook een perfecte oplossing voor machine-acceptatietests. Permanente integratie is ook interessant, bijvoorbeeld om de elektricien ter plaatse te kunnen instrueren via toegang op afstand.

 • De operator van een machine of installatie die de Cube67 Diagnostic Gateway permanent plaatst, kan in een vroegtijdig stadium reageren op probleemsituaties. Idealiter heeft hij vooraf instructies opgenomen in het geval van een storing - de monteur kan dan al direct het juiste reserveonderdeel meenemen.

De Cube67 Diagnostic Gateway is de tool die jouw taal spreekt!

 • Diagnose en topologie detectie zonder extra programmering
 • Eenvoudige inbedding van de gateway tussen de Cube busnode en maximaal vier vertakkingen van de Cube installatie
 • Te gebruiken met alle Cube busnodes (compatibel met oudere modules)
 • Browser- en platformonafhankelijke weergave van de Cube topologie, procesgegevens en diagnose informatie
 • Diagnose geheugen (logboek) in geval van "vluchtige fouten".
 • Aanduidingen en foutmeldingen in gewone tekstmodules
 • Veldbus en controlesysteem onafhankelijk
 • Gegevensverstrekking via een standaard OPC UA-interface als basis voor de overgang naar Industrie 4.0

Hoge initiële oplossingssnelheid door onderhoud op afstand

Met Cube weten machineoperators altijd en overal wat er op het IO-niveau met hun machine gebeurt. Dit stelt hen in staat om proactief te zijn wanneer er fouten of bottlenecks aan het licht komen (predictief onderhoud). Uitgebreide proces- en diagnosegegevens zijn via de PLC of veldbus onafhankelijk via de Cube67 Diagnostic Gateway beschikbaar. Het systeem beschikt over een hoge initiële foutoplossingsrate via toegang op afstand (remote control).

Cube67 in de Onlineshop

De webserver voor de Cube67 Diagnostic Gateway

De gebruiker krijgt een overzicht van het Cube systeem en de Diagnostic Gateway in één oogopslag: aansluitgegevens, systeemspanningen en -stromen.

Duidelijke weergave van de systeemtopologie, zowel in tabelvorm als in grafische vorm, die alle proces- en diagnostische gegevens in een live-toestand laat zien.

Gedetailleerde diagnose- en systeemmeldingen, inclusief een precieze, duidelijke tekstuitleg, beschrijving van de effecten en informatie over het oplossen van de fout.

Hallo
Nieuwsbrief
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...