Functionele veiligheidstechnologie | Murrelektronik
Murrelektronik Optimaler Schutz für Mensch und Maschine

Veiligheidstechnologie

Veiligheidsoplossingen van Murrelektronik

Optimale bescherming voor mens en machine

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit in de automatiseringsindustrie. Gedecentraliseerde veiligheidsinstallaties van Murrelektronik maken het mogelijk om een hoger niveau van veiligheid in het gehele systeem te behalen.

Murrelektronik biedt tal van opties, elk met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, om aan de vereisten van uw toepassing te voldoen.

  • Indien nodig moeten module-uitgangen uitgeschakeld worden en de getroffen machinemodules moeten veilig uitgezet kunnen worden. Veilige installaties kunnen worden geïmplementeerd met passieve veldbusmodules en betrouwbare veiligheidsrelais. Als je veldbusmodules gebruikt, kun je standaard producten gebruiken zodat je gemakkelijk aan de slag kunt.
  • Murrelektronik biedt hoogwaardige veiligheidsoplossingen met MVK Metall Safety, MVK Fusion en Cube20S. Wanneer deze producten worden gecombineerd met een veilige controller (F-PLC of CNC) bieden ze je veilige in- en uitgang. Het gebruik van het PROFINET/PROFIsafe of het PROFIBUS/PROFIsafe-veldbusprotocol garandeert betrouwbare overdracht van gegevens. Er wordt ook aan de veiligheidsstandaard EN ISO 13849-1 voldaan. Uitgebreide ingebouwde diagnostische opties vereenvoudigen dagelijks gebruik.

Je kunt tal van veiligheidsapparaten gebruiken, zoals lichtsluizen, lichtschermen, bediening met twee handen, noodstop- en resetknoppen, veiligheidskleppen, laserscanners, veiligheidspoorten en meer in de Murrelektronik installatieconcepten.

Perskit Hannover-beurs 2019

De veiligheidsmodules van Murrelektronik verzenden de signalen nodig voor veilig gebruik van zowel machines als systemen effectief en voordelig.

Michael Greiner, Murrelektronik veiligheidsexpert

Oplossingen met veiligheidsproducten van Murrelektronik

Murrelektronik MIRO SAFE

Veelzijdige veiligheidsrelais

MIRO SAFE+ relais van Murrelektronik

Veiligheidsrelais zijn een bewezen oplossing in functionele veiligheidstechnologie. Ze schakelen op veilige wijze uit en garanderen veilige werkprocessen. Bediening is gemakkelijk - er is geen extra software of integratie in het schakelsysteem nodig. MIRO SAFE+ voldoet aan veiligheidsgerelateerde standaarden tot Performance Level e (PLe) overeenkomstig EN13849-1.

GA NAAR VEILIGHEIDSRELAIS

Veilige I/O-modules

MVK Metal Safety en MVK Fusion

MVK Metal Safety en MVK Fusion-modules op IP67-niveau zijn bestand tegen media en trillingen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in zware industriële omstandigheden. Ze bieden uitgebreide diagnostische opties en zijn ontworpen voor gebruik met PROFIsafe, een veiligheidsuitbreiding van PROFINET.

MVK METALL SAFETY    MVK FUSION

Murrelektronik MVK Fusion
Murrelektronik noodstopknop met gekleurde knoppen

Veilige bedienings- en visualiseringapparatuur

Noodstop- en resetknoppen: veilige bedieningsapparatuur

Veilige bedieningsapparaten moeten altijd toegankelijk en functioneel zijn. De noodstop- en resetdrukknoppen van Murrelektronik zijn in installaties ingebouwd met voorgeconfectioneerde standaard M12-kabels om tijd te besparen. Dit verkleint de kans op bedradingsfouten. Dankzij 'Plug & Play'-technologie zijn de bedienknoppen direct klaar voor gebruik.

Meer informatie

Newsletter
Always up to date!
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...