Nieuw: een wereldwijd inzetbaar voedingsconcept | Murrelektronik

februari 13, 2020

Nieuw: een wereldwijd inzetbaar voedingsconcept

De eisen die aan stuurstroomcircuits worden gesteld kunnen sterk verschillen als de machines en systemen zijn ontworpen om in verschillende regio's in de wereld te functioneren. Bedrijven die machines naar internationale markten exporteren, moeten verschillende concepten voor schakelkastvoedingen creëren. Murrelektronik biedt nu een voedingsconcept dat standaard kan worden gebruikt in alle machines en systemen wereldwijd - ongeacht hun locatie.

test Installeren van het besturingscircuit in verschillende markten
Bedrijven die machines naar internationale markten exporteren moeten op veel zaken letten. Afhankelijk van de markt moeten ze andere producten gebruiken, verschillende bedradingsconcepten gebruiken en/of andere methoden om de netspanning te beveiligen. Maar zeker ook op de hoogte zijn van een grote verscheidenheid aan internationale normen en specificaties. Levering aan internationale markten maakt de dagelijkse installaties dus complex.

 

Overal ter wereld te gebruiken
Murrelektronik biedt de oplossing voor deze uitdaging. Het wereldwijd inzetbare voedingsconcept van Murrelektronik volgt een uniform ontwerp. De producten hebben de goedkeuringen en certificeringen die nodig zijn. Ze zijn ontwikkeld en getest om perfect samen te werken. Deze oplossing voldoet aan internationale normen zodat de machine of systeem overal ter wereld kan worden gebruikt. Hiermee vereenvoudig je de engineering en creëer je een flexibele standaardoplossing met dezelfde elektrische componenten; modulair en flexibel.

 

Voordelen van het wereldwijd inzetbare voedingsconcept van Murrelektronik:

  • Verminder het aantal benodigde producten.
  • Werknemers hoeven maar met één systeem vertrouwd te zijn in plaats van met vele.
  • Verkort de engineeringtijd.
  • NEC-klasse 2-circuits beperken de goedkeuringstijd (door de keuringsinstantie) en het aantal verschillende stuurstroomcircuits tot een minimum.
  • Conclusie: materiaalkosten en installatietijd worden geoptimaliseerd.

Twee concrete voorbeelden

 

Kleine machine met een laag stroomverbruik
Gebruik een Mico Pro® met geïntegreerde 1-fase voeding: Mico Pro® modules met NEC klasse 2 uitgangen beschermen circuits tot max. 100 VA.  Alles dat is verbonden met deze circuits hoeft niet UL gecertificeerd te zijn in verband met de NEC Klasse 2 certificatie. Door Mico Pro® stroombewakingssysteem met geïntegreerde voeding in te zetten zijn er minder UL-certificeringen nodig.

 

Grotere machine met hogere vermogensbehoefte
Combineer een 3-fase Emparro 40A voeding met Mico Pro®: Mico Pro stroombewakingsmodules beschermen op de machine gemonteerde I/O-modules, aangesloten met een M12-connector.

 

Zelf aan de slag?
Download gratis alle technische specs in de whitepaper en circuitvoorbeelden in het EPLAN diagram. Download hier>>

Het laatste nieuws

Klantcase: Taks Handling Systems vindt betrouwbaarheid bij Murrelektronik

Als je logistiek levert voor klanten die actief zijn in de glastuinbouw, dan moeten jouw oplossingen betrouwbaar zijn. Gewassen kun je niet even laten stoppen met groeien omdat er…

Leer meer

ACTIE: Registreer nu voor de Online Shop

Registreer je nu voor onze Online Shop en ontvang een M12 momentsleutel gratis bij besteding van €2.000 aan bekabeling.

Leer meer

Blog: Standaardisatie op ieder niveau in de installatie een illusie? Zeker niet!

  Wanneer de euforie van ‘het werkt’ voorbij is, volgt een lange periode van optimalisatie op vele vlakken. Hoe kan het efficiënter, goedkoper, makkelijker..? Dit geldt ook voor…

Leer meer

Hallo
Nieuwsbrief
Wij zijn er voor jou!
Je kunt ons op diverse manieren bereiken...